Wie zijn wij

Dierenarts Albert van Unen is werkzaam in Paardenkliniek Vinkega en is al meer dan 30 jaar praktiserend als paardendierenarts.  Hij is van 1996 - 2011 als teamveterinair werkzaam geweest voor het spring- en dressuurteam van de senioren. gebitsbehandeling aaZo begeleidde hij de paarden van de teams op de Olympische Spelen van Atlanta en Sydney (olympisch goud en zilver), Athene en Beijing (Hong-Kong), de Wereldruiterspelen in Rome, Jerez, Aken (goud)en Kentucky, en de Europese Kampioenschappen, waaronder Mannheim 2007 (goud). Gedurende deze jaren begeleidde hij ook de superleague (top-league) westrijden van het springteam.

Momenteel is hij team dierenarts voor de twee- en vierspannen. Hij heeft grote expertise op het gebied van blessure behandeling, blessure preventie, wedstrijdbegeleiding, sportbegeleiding, "fit to compete" begeleiding en de behandeling  van peesblessures en het in wedstrijdconditie houden van het oudere sportpaard.  

Rodinde Hoogenraad is tevens werkzaam in Paardenkliniek Vinkega. Zij is afgestudeerd als dierenarts in 1995. Zij verbleef een jaar in China waar zij Traditionele Chinese Geneeskunde (Acupunctuur) studeerde en volgde in Amerika de opleiding van de International Veterinary Acupuncture Society (IVAS).  Daarnaast deed zij vele opleidingen in manuele therapie, osteopathie en Chinese kruidengeneeskunde, Bach Star remedies en Systemische Paardencoaching. rodindeZij heeft een praktijk voor acupunctuur, manuele therapie en sportbegeleiding voor paarden. Rodinde werkt vanaf diverse locaties in het land. Zo is er een praktijkpunt in Beers (Noord Brabant) en in Vinkega. Op verzoek bezoekt zij stallen door het hele land.

Voorts geeft Rodinde Hoogenraad les en lezingen op het gebied van rugproblematiek, acupunctuur en manuele therapie op de Faculteit Diergeneeskunde en diverse andere instituten. Zij is erkend paardendierenarts en lid van de SNVA, IVAS en de humane Nederlandse Vereninging voor Orthomanuele Therapeuten (NVOMG). 

Beide dierenartsen zijn lid van de Nederlandse en Amerikaanse Groep voor paardenpraktici (AAEP).

Maak kennis met Albert en Rodinde: klik hier 

Gerrita Brommer is al meer dan 30 jaar actief als paraveterinair en allround veterinair medewerkster bij de paardenkliniek Vinkega. Heeft een opleiding als  Voetreflexplustherapeut afgerond en haar specialiteit is wedstrijdstress bij Hippische Sporters.

Geeske Schotanus is dierenartsassistente en zeer bekwaam en ervaren als assistente en in de omgang met paarden door haar ervaring in de dravers.