Diagnostische beeldvorming

Digitale röntgen:

Met behulp van digitale röntgenologie worden röntgenfoto's gemaakt ten behoeve van kreupelheidsonderzoek en diagnostiek. Zo kunnen afwijkingen zoals artrose en OCD of kraakbeenbeschadigingen gevonden worden met behulp van digitale beeldvorming. Ook voor keuringen wordt gebruik gemaakt van digitale beeldvorming. Met digitale röntgen kan snel en effectief en met hoge beeldkwaliteit een keuring uitgevoerd worden. Het mobiele apparaat is tevens ook makkelijk op locatie te gebruiken.

diagn beeld rontgenappdiagn beeld rontgenapp 2

Echografie:

Een ander vorm van diagnostische beeldvorming is  "Echografie ".Bij echografisch onderzoek wordt met behulp van geluidsgolven beelden gemaakt van zowel benige en zachte weefsels. Echografisch onderzoek wordt veelvuldig gebruikt bij pees onderzoek, maar tevens voor onderzoek bij ligamenten, banden en spieren en organen zoals baarmoeder/eierstokken en bovendien hart, lever, nieren, milt en darmen. Vooral voor het vaststellen van de aanwezigheid van een peesblessure en de ernst ervan is een peesscan van grote waarde. 

peesblessure

peesscan

 

 foto scanapparaat

Röntgen doorlichtapparatuur:

Een andere beeldvormende techniek die voor handen is bij Paardenkliniek Vinkega is het onder narcose doorlichten met een vaste röntgenbuis van skelet onderdelen, met behulp van een röntgen-doorlicht systeem.